Carrièreswitch? Zeker te overwegen…

Libelle vroeg mijn advies voor deze lezersvraag:
“Ik heb rechten gestudeerd en nu werk ik al twintig jaar bij een advocatenbureau. Maar nu besef ik dat ik de verkeerde studiekeuze heb gemaakt en veel liever in de zorgsector had gewerkt. Is het nu nog de moeite om mijn hele leven om te gooien?”

Beste,

Het is nooit te laat om stil te staan bij wat je wil, want ik vermoed dat je nog wel 20 jaar dient te werken. En een job heeft een groot effect op je energie. Als het daar niet goed zit, heeft dat een negatief effect op de rest van je leven.

Mijn advies:
  • ga eens praten met mensen uit de zorgsector, loop eventueel een dag mee. Informeer je zo goed mogelijk om te kijken of het beeld wat je ervan hebt, klopt met de realiteit.
  • volg een loopbaantraject: samen met een coach ga je je talenten in kaart brengen en kijken welke opleidingen er zijn, wat voor jou belangrijk is in je werk… zodat je de juiste keuze kan maken.
  • ik weet niet welke functie je nu doet, maar eventueel kan je beginnen met gelijkaardig werk in een zorgende setting?
  • verzorging, verpleging zijn knelpuntberoepen. Er zijn mogelijkheden tot herscholing met behoud van uitkering. VDAB kan je er meer over vertellen…
  • de kans is groot dat je je nu in ‘de gouden kooi’ bevindt. Als je daar te lang blijft hangen, riskeer je een bore-out of een burn-out, met negatieve gevolgen op je hele leven…

Ik wens je een wijze, energieke beslissing!

En jij?

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.